Rólunk

Hogyan indult a Kötény Manufaktúra?

Minden 2015 tavaszán indult. Ódor András – a tulajdonos – nagyon sok hazai és nemzetközi, bártendereknek rendezett versenyen vett részt. Megnyerte a hamburgi Cointreau Bajnokság Talent kategóriáját, valamint a Magyar Koktél Bajnokság szuper döntőjét, így képviselhette Dél-Afrikában a világbajnokságon Magyarországot. Egy problémája volt csupán, az öltözet. Mindig ugyanabba a fekete mellénybe kellett belebújni. Andris mindenképpen szeretett volna valamilyen másféle munkaruhát, így a nővére varrt neki két kötényt. A következő németországi versenyen már ezekben keverte az italokat. Legnagyobb meglepetésére itt már nem csak a koktéljai arattak hatalmas sikereket, hanem a kötény is, amit viselt. Megvették mindkét darabot, így miután hazatért, nővérének újabb kötényeket kellett készíteni a következő versenyre, és lássatok csodát, hasonló fogadtatásban részesültek a nem mindennapi munkaruhák. Ebből a tapasztalatból született a Kötény Manufaktúra ötlete.

Hogyan bővült a kis csapatunk?

A legelején otthon a nappaliban tároltunk mindent, varrodában varrattunk, házaltunk a kötényekkel.

2016 februárjában jutottunk el odáig, hogy egy saját kis varrodát létesítettünk, ami alig volt 20 négyzetméter. Kezdetben csak kötényekkel foglalkoztunk, kizárólag bárosoknak árultunk, aztán ahogy terjedt a hírünk már sminkesek, fodrászok, tetováló művészek is bizalommal fordultak hozzánk.

A táskák ötlete szintén saját tapasztalatból származott, Andrisnak ugyanis kellett valami, amibe pakolhatja a báreszközeit. Magyarországon ezelőtt nem nagyon gondoltak rá, hogy erre lenne igény, így megragadtuk az alkalmat és Dóri megvarrta az első báros táskát, ő lett a Nagy Báros. 🙂 Dóri szinte a kezdetektől velünk dolgozik, az ő tapasztalata és ötletei rendkívül sokat tettek hozzá ahhoz, hogy termékeink olyan minőségűek legyenek, melyekre büszkék lehetünk. Persze nem mindig jött össze minden elsőre, Andris volt a tesztalany, aki hordta az elkészült prototípusokat. Az ő észrevételei alapján igazítottunk rajtuk és terveztük őket tökéletesre.

2018 augusztusában költöztünk a 9. kerületbe a Közraktár utca 12 szám alá, mivel az előző helyet kinőttük, itt pedig már üzemel bolt, melynek neve Barside Work Line.
Már nem csak Budapestről érkeznek megrendelések, hanem Bostonból, Londonból és Hamburgból is. Olyan nagy márkáknak készítünk munkaruhákat, mint a Grey Goose, a Bacardi vagy az Aperol. Rengeteg helyen jelen vagyunk, találkozhattok velünk a Ritz Carlton-ban, a Barber Shop Budapestben, a High Note Skybar-ban és még sok más hotelben, fodrászatban, étteremben, kávézóban.

Hogy miért jó itt dolgozni, és mitől működik ilyen jól?

Erre Dóri adta a legjobb választ. Ezek a kötények nem tipikusak, nem egy divatőrület részei, hanem egyediek. Itt ki lehet élni a kreativitást, nem csak monotonon kell varrni. A vásárlókkal együtt állítjuk össze a tökéletes kötényeket, és mindenkinek teljesen más elképzelése van, ettől lesz az egész még érdekesebb.

Az igényekhez mérten bővítettük termékkínálatunkat, így ma már különböző kiegészítőket is készítünk. Szerepel a palettán séfkabát, rolltáska, hátizsák, csokornyakkendő, mellény és még sorolhatnánk. 

Ha minket választasz biztosan személyre szabott és egyedileg tervezett termékekkel leszel gazdagabb. A vendéglátóipar minden területére biztosítunk páratlan megoldásokat. Nagy örömünkre szolgál, hogy már nemcsak bárosok érdeklődnek irántunk, hanem sminkesek, fodrászok, cukrászok, pincérek és baristák is bizalommal fordulnak hozzánk. Válj egy pillanatra tervezővé, állítsd össze álmaid kötényét, mely kifejezi ki vagy igazán!

Ez nem csupán egy munkaruha, ez a kötény TE MAGAD VAGY!