Hogyan született a Barside Workline? – Ódor András története

Ódor András a nevem. Alapvetően kíváncsi természet vagyok. Őszintén érdekelnek az  emberek: a tapasztalataik, a véleményük, a reakcióik. Ezek az impulzusok motiválnak, nem hagynak kifogyni az ötletekből. Így született meg a Barside Workline is.

A köténymanufaktúrához vezető út

Már egészen fiatalon bartendernek álltam, és vidékről hamar Budapestre vezetett az utam. Nem sokkal később született meg a Barside Bar. Az, ha saját bárod van egész más hangsúlyokat ad a szakmai életednek. Úgy gondolom, ez a cégvezetési tapasztalat a köténymanufaktúrában is a mai napig hasznomra van.

Ódor András
Ódor András

Hogyan jött képbe a kötény?

Még viszonylag kezdő bartender voltam, amikor elkezdtem versenyekre járni. Akkoriban még kevésbé volt jelentősége az egyedi köténynek, ezért mindig ugyanazt a többnyire fekete, unalmas mellényt láttam mindenkin. A kötények ráadásul egyszerű bútorvászonból készültek. Egy szóval uniformizáltak, egyhangúak és rettentően kényelmetlenek voltak.

Egyedi szerettem volna lenni. Ekkor jött az ötlet, hogy saját kötényben is szerepelhetnék a zsűri előtt. A következő, németországi versenyemen már olyan szettben álltam rajthoz, amit a nővérem a saját elképzeléseim alapján varrt meg nekem.

A kötény nagy sikert aratott. A következő alkalommal már nyolcat is eladtam belőle. Tudtam, hogy külföldön is ritka, de Magyarországon teljesen hiánypótló lenne egy olyan manufaktúra, ami különleges kötényekkel látja el a bartendereket. Ekkor döntöttem úgy, hogy szeretném kiszolgálni azokat a vendéglátósokat, akiknek nincs még lehetősége arra, hogy kifejezhessék önmagukat a munkaruhájukkal.

Mindennapok a Barside Workline-ban

Minőség és egyediség. A Barside Köténymanufaktúra minden egyes termékébe ezeket a szavakat „varrjuk” Rávai Dórival, aki a kezdetektől hisz a projektben. Vele indult a varroda 2015-ben, és szakértelmével azóta is a csapatunkat erősíti.

A piac fénysebességgel változik. Ha este lefekszel, másnapra biztosan egészen új alapanyagok kerülnek a piacra a textiliparban. A mi figyelmünket azonban semmi nem kerüli el!

A naprakész ismeretek mellett a környezetvédelem is célkitűzésünk. Többször mosható szalvétát és más, zero waste terméket is kínálunk.

Büszke vagyok rá, hogy szinte mindent árulunk vendéglátósoknak, a köténymanufaktúra alapvető szemléletére szigorúan ügyelve. Mára eljutottunk addig, hogy elmondhatjuk: termékeinkkel egy teljes konyhát fel tudnánk szerelni. Sőt, egyedi pólókat is nyomunk, amiket ízlés szerint át is alakítunk.

Barside Workline üzlet
Barside Workline üzlet

Hogyan látom a manufaktúra jövőjét?

Tele kihívásokkal – de én pontosan ezt szeretem a munkámban. A jövőben is lépést kívánunk tartani a trendekkel és óvni fogjuk a környezetet. A lényeg, hogy minél több vásárlónk könnyű és vidám munkavégzéséhez járulhassunk hozzá.