Minden, amit a bőrkötényről tudni kell

A kötény elődjét már évezredekkel ezelőtt is büszkén viselték… És szerencsére egy bőrkötényt még manapság is presztízs hordani. Lássuk, mitől különleges, és miért dönts mellette!

Bőrből készült termékek

A bőr mindig is trendi alapanyag volt. Minden korban szívesen készítettek belőle cipőt, táskát, hadiöltözéket, kesztyűt, egyéb viseleteket. Ehhez leggyakrabban marhabőrt, borjúbőrt és báránybőrt használnak a mai napig. Nem ritka azonban az aligátor, krokodil, strucc bőrének megmunkálása sem. Érdemes ismerni a különbséget a skin bőr és a hide bőr között. Előbbi kisebb testű, míg az utóbbi nagytestű állatokéból készül. Ez az úgynevezett „egybebőr”.
Sőt, manapság már vegán bőrből is készítenek ruhákat, így kötényt is. Ez készülhet ananászrostból vagy akár, egy nem is olyan régi ötletnek köszönhetően, kaktuszból is.

Miért válassz bőr kötényt?
Barside Zipper kötény

Mire való a kötény?

Ha átgondoljuk, tulajdonképpen mire is használjuk, rögtön világossá válik előttünk, miért is van rá szükségünk. Számos olyan munkát kellett végeznie őseinknek – és ez manapság sincs másként – ami szennyeződéssel jár. Nem egyszer pedig veszélyes anyagok, eszközök között kell elvégezni a feladatunkat. A kötény azt a célt szolgálja, hogy megvédje ezektől a ruházatunkat és minket is megóvjon a sérülésektől.

Miért válassz bőrkötényt?

A kötények a legkülönbözőbb anyagokból készülhetnek használatuk céljától, illetve viselőjük ízlésétől függően. Aki időtálló, egyedi, elegáns megoldást keres, az megtalálta a munkaruháját: a bőrkötényt. A legmagasabb minőségű bőrkötényeknek csak a megrendelők képzelete szab határt aszerint, milyen színű és kialakítású ruházatot szeretne.

Barside bőr kötény
Barside bőr kötény

Nem csak hordani, ápolni is!

A valódi bőrből készült termékek, így a bőrkötény is komoly értéket képviselnek, használatukat nem csupán néhány hónapra tervezik. Részben emiatt, részben pedig amiatt, hogy megőrizzék szépségüket, gondos ápolást igényelnek. Ha helyesen jársz el, nemcsak tisztává és higiénikussá teheted a felületét, hanem a bőr rugalmasságát és eredeti színét is sokáig megőrizheted. Áztass egy rongyot szappanos vízbe, majd dörzsöld meg vele a piszkos felületet, a nedvességet pedig egyből töröld szárazra. Ha nem bízol ebben a módszerben, manapság már bármelyik drogériában beszerezhetsz speciális bőrtisztító folyadékot.

A bőrkötény hosszú éveken át elkísér a munkádban, és páratlan eleganciájával garantáltan minden szempárt magadra vonzol, akár hétköznapról, akár versenyről van szó. Légy te a pult sztárja!