Hogyan válassz farmer kötényt?

Nem meglepő, hogy farmerről sokaknak a hétköznapi viselet ugrik be. Ha pedig azt mondjuk, farmer kötény, valószínűleg egy szétszabdalt farmernadrágból varrt munkaruhára gondolnak. Pedig egy igazi farmerkötény prémium minőséget képvisel amellett, hogy egyedi és elegáns viselet.

Farmer kötény?

Hogy kerül a csizma az asztalra? A farmer nem nadrágot jelent? Nem bizony, hanem egy speciális pamutszövetet. Eredetileg marhapásztoroknak varrták ebből az anyagból azokat a munkanadrágokat, amelyek aztán az öltözködés egyik legnagyobb forradalmát indították el. Mára zakót, cipők felsőrészét, női kosztümöket, táskákat, és még megannyi divatcikket készítenek ebből a sávolykötésű pamutból. Ugyanakkor változatlanul népszerű alapanyaga a munkaruházatnak – így szerencsére kötényeket is varrnak belőle.

Zöld és fekete farmer kötény
Forrás: Barside Workline

Nem könnyű a választás

A kötényekre is igaz az, hogy minden szakma eltérő igényeket támaszt velük szemben. Az egyéni és megnyerő megjelenés igénye mellett legalább annyira fontos a biztonság, a kényelem, a praktikuság – és bizony az egyediség is.

Biztonság

A biztonság a kötény esetében azt jelenti, hogy megóvja viselőjét, illetve annak ruházatát az adott munkára jellemző külső behatásoktól. Gondoljunk csak bele, mennyire mást kell „tudnia” mondjuk egy hentes vagy egy bartrender kötényének. Előbbinek a többi között kopásállónak, vastagnak, könnyen tisztítható felületűnek kell lennie, míg utóbbi lehet lezserebb, könnyedebb, divatosabb is. A farmer kötény megválasztásánál tehát legelőször azzal kell tisztában lennünk, milyen munkát is fogunk végezni benne.

Kényelem

A kényelem kérdése csak látszólag kis fajsúlyú kérdés a kiválasztás során. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy azt az időt, amelyet kötényben töltünk, mennyire komfortosan tesszük. Alig várjuk, hogy kibújjunk belőle vagy szinte „észre sem vesszük”, hogy rajtunk van? Egy igazán kényelmes kötény tehát nemcsak a kedélyállapotodra lehet jótékony hatással, de a teljesítményedre is.

Grill kötény és Barber kötény
Forrás: Barside Workline

Praktikusság

Mint azt bizonyára te is tudod, a köténynek célszerűnek is kell lennie. Lehet például egy szandál nagyon kényelmes, de síeléshez nem praktikus… Ne hagyd figyelmen kívül, milyen eszközöket tartasz majd a farmer kötényben! Mixerkelléket vagy épp névjegykártyát a metszőolló mellett? Egy igazán profi manufaktúrában annyi és olyan zsebet kérhetsz a kötényedre, amennyit és amilyet csak akarsz!

Egyéniség

Biztosan neked is szempont, hogy a munkád során – főleg, ha versenyeken is indulsz – elegáns, divatos és egyéni is legyél egyszerre. A farmer kötény erre is képes megoldást nyújtani neked. Számos színben és mintában is elkészítik neked, változatos szabásmintával, zsebekkel, a legkülönbözőbb céges vagy egyéni arculatot megjelenítve.

Kék farmer kötény csapat
Forrás: Barside Workline

Szóval miért farmer kötényt?

A farmer kötény minden felsorolt elvárást teljesíteni tudja. Ráadásul ezeken túlmenően strapabíró is. Az igazán jó farmer kötények magas minőségű pamutból készülnek, erős varrással.

Végezetül pedig a legerősebb érvünk mellette: a farmer örök viselet. Nem véletlen, hogy még a profik is őt választják!